Ръкавици

Ръкавици за колело

Ръкавиците за колоездене са специално създадени за това. Има най-различни видове. Те често се използват, за да пазят топло на ръцете-функция, която е особено необходима, когато карате в студеното време. Дизайнът на повечето съвременни велосипеди е такъв, че ръцете на колоездача остават на кормилото, докато кара-позиция, която ги поставя изложени на атмосферните влияния. Когато карате, ръцете са сравнително неактивни и нямат много мускулна маса, което също допринася за възможността да им бъде студено, затова ръкавиците са жизненоважни за изолация на ръцете от студ, вятър, изпотяване и охлаждане, докато карате колело. Обикновено при колоездене най-голям натиск и напрежение получават ръцете, също и от позицията,  която се заема върху колелото, затова ръкавиците са полезни  и за по-голямо удобство при дадената геометрия на колелото.

Ръцете са едни от най-трудните части, за оправяне и възстановяване и много често те се нараняват по време на колоездене, затова много велосипедисти предпочитат да носят ръкавици през цялата година, за да се избегнат нараняванията при падане. 

Ръкавиците трябва да прилепват плътно, но и да не са твърде стегнати. Когато ги купувате трябва да помислите за дължината на пръстите, защото може да им бъде много студено, ако не са целите покрити. Идеалната ръкавица трябва да е хлабава на пръстите и да пасва удобно на дланта. Твърде стегнатите ръкавици ще спират притока на кръв и така ръцете ще са студени.  

За кратко време потта от ръцете може да направи ръкавиците неприятни, така че е най-добре да ги съхранявате, така че въздухът да може да циркулира вътре, по възможност например върху радиатор. След мокро и усилено каране, най-добре е да перете ръкавиците от вътре на вън и да ги оставите така, за да изсъхнат по-бързо. Кожените ръкавици е най-добре да се перат с хладка вода и най-добре е да доизсъхват върху ръцете.  Показване:
Подреждане по:

Вело ръкавици Maxima, без пръсти

Ръкавици за колоездене .Размери XL,XXL. Цветове черно,синьо,червено.Велоръкавиците са без пръс..

18.00лв.

Ръкавици Еxustar E-CG520

Горна част - ликра, дишаща материяДлан, изработена от кожа Amara, която осигуравя удобство и сигурно..

53.00лв.

Ръкавици Еxustar E-CG590

Горна част - полиестер, задържащ топлинатаДлан - микрофибърна материяГелови вложки за обиране на виб..

62.00лв.

Ръкавици Еxustar E-CG730

Горна част - ликра, дишаща материяДлан изработена от микрофибърна дишаща материя, със специални подл..

47.00лв.

Ръкавици Еxustar E-CG950

Ръкавици без пръсти Еxustar E-CG950Горна част - ликра, дишаща материяДлан изработена от микрофи..

48.00лв.

Ръкавици за Велосипед BIKESPORT 2135-2013

Ръкавици за ВелосипедДамски ръкавици за велосипедЩампа на цветяРазмер : L , XL..

19.00лв.