Общи условия

Общи условия

1. Цел на Общите условия.
1.1 Настоящите условия имат за цел да регулират отношенията между сайта и клиентите на фирменият каталог на Веломания България ЕООД, както и нашите взаимни права и задължения. Ако пазарувате от този интернет магазин вие се съгласявате с общите условия за ползване.
1.2 Посещавайки сайта Velomen.bg вие се съгласявате да спазвате следните "Условия за ползване". Ако не желаете да спазвате "Условията за ползване", моля не използвайте този сайт.
1.3 Сайтът Velomen.bg е собственост на Веломаниа България ЕООД.
1.4 Цените на всички артикули в сайта Име сайт се калкулират единствено в български левове.

2. Как се осъществява доставката и плащането?
2.1 Доставката се осъществява чрез куриер в рамките на 2-5 работни дни. 
2.2 Плащането се осъществява чрез наложен платеж при получаването на пратката.
2.3 Каква е цената на доставката?
Когато поръчката е на стойност над 50,00 лева доставката на продуктите е безплатна и вие заплащате единствено стойността на продуктите. Когато цената е под 50,00 лева, при правенето на поръчката ще получите информация за стойността на доставката. 
2.4 След пускането на всяка поръчка в Име сайт, ще получите обаждане от наш консултант за потвърждение на поръчката. След потвърждението, е сключен договор между Име сайт и потребителя. Ако не получите обаждане за потвърждение в рамките на 24 часа, свържете се с нас чрез фирмения телефон 0896046622.

3. Условия за предоставяне на лични данни.
3.1 Регистрирайки се в сайта velomen.bg , клиентът трябва да предостави част от личните си данни, необходими за изпълнение на поръчката.
3.2 Данните, които клиента предоставя на Име фирма са : име, град, адрес, телефон и електронна поща.
3.3 Веломания България ЕООД няма за цел да иска данни, които са защитени от Закона за Защита на Личните Данни. Velomen.bg поема задължението, че предоставените лични данни, няма да бъдат публично обявявани или предоставяни на трети лица.Веломаниа Бвлгария ЕООД гарантира, че личните контакти на клиентите няма да бъдат използвани за злоупотреба или нежелани съобщения, които са извън дейността на търговеца. Име фирма носи отговорност пред закона за използване на личната информация на своите клиенти.

4. Условия за отказ на поръчка.
4.1 Потребителят има право да се откаже от договора без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка и без да заплаща каквито и да е разходи, с изключение на разходите, предвидени в чл. 54, ал. 3 и чл. 55 от ЗЗП, в 14-дневен срок, считано от датата на приемане на стоките от потребителя или от трето лице, различно от превозвача и посочено от потребителя.
4.2 Закупена стока може да бъде върната само ако не е ползвана, с нарушена опаковка или с нарушен търговски вид.
4.3 Връщането на поръчка може да се осъществи само, ако изпратените продуктите се върнат в добър търговски вид и придружени с издадената към тях касова бележка.
4.4 В случай, че потребителят упражни правото си на отказ, velomen.bg е
задължен да му възстанови в пълен размер платените от потребителя суми не по-късно
от 14 календарни дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си
на отказ от сключения договор. От сумата, която потребителят е платил по договора, се
удържат разходите за връщане на стоката, освен ако потребителят е върнал стоката за
своя сметка и е уведомил за това Velomen.bg.
4.5 Потребителят се задължава да съхранява получените от Доставчика стоки, тяхното
качество и безопасност по време на срока, описан в предходните пунктове.
4.6 В случай, че потребителят желае да се възползва от предоставеното му право на отказ от договора, следва да използва следния формуляр:
– До (името на търговеца, неговият географски адрес и когато е приложимо, номерът на факса му и електронният му адрес се попълват от търговеца):
– С настоящото уведомявам, че се отказвам от сключения от мен договор за покупка на следните стоки или за предоставяне на следната услуга
– Поръчано на/получено на
– Име на потребителя/ите
– Адрес на потребителя/ите
– Подпис на потребителя/ите (само в случай, че настоящият формуляр е на хартия)
– Дата

4.7 При получаване на пратката трябва да проверите съдържанието на пакета за съответствия на стоката със заявката. При нарушения във външния вид на стоката възникнали при транспорта, трябва да се обърнете към куриера за протокол за увредена пратка.
 
5. Невъзможност търговецът да достави стоката.
5.1 При невъзможност Velomen.bg да изпълни поръчката, вашата заявка ще бъде приета и ще получите повторно обаждане веднага след като стоката бъде в наличност.
5.2 Velomen.bg не носи отговорност и не дължи неустойки при изчерпването на количествата на даден продукт.

6. Издаване на Касов Бон.
6.1 Velomen.bg има за цел да спазва финансовите закони на Република България и се задължава да издава касов бон за стойността на поръчаните продукти.
6.2 При неналичието на касов бон в изпратена поръчка, може да изисквате такъв.
6.3 На касовата бележка са предоставени всички данни за юридическото лице Веломания България ЕООД.
6.4 Според законите на Република България, за да ви издадем фактура са ни необходими вашето ЕГН или Булстат-а на вашата фирма.

7.Задължения на Веломен.БГ ЕООД относно предоставянето на информация на купувача.
7.1 Velomen.bg се задължава да предостави на потребителя, преди придобиването на стоката или ползването на услугата, подходяща информация, позволяваща му да направи своя избор, която включва:
A. всички характеристики на стоката или услугата, които трябва да бъдат известни на потребителя, включително състава, опаковката, както и инструкция за ползване, комплектовка и поддържане;
Б. цена, количество, начин на плащане и други договорни условия.

8. Авторски и рекламни права.
8.1 Velomen.bg се задължава да спазва всички изисквания, установени в българското законодателство относно етикетирането, рекламата и продажбата на хранителни добавки
8.2 Всички графични материали, изображения и цялото съдържание на сайта е собственост на Веломания България ЕООД. Използването им без изричното писмено разрешение е противозаконно.
8.3 Сайтът не носи отговорност за достоверноста и точноста на материалите публикувани на сайта.

9. Промяна на условията. Velomen.bg запазва правото си да променя настоящите условия за ползване без предварително да предупреждава потребителите за това.

10. Гаранция:
10.1 Всички продукти в магазина разполагат с гаранционен сервиз . При проблеми, моля свържете се с нас. 
10.2 За признаване на гаранцията е необходимо представяне на стокова разписка и касова бележка се прилага към всяка пратка.
10.3 Всички велосипеди в електронния магазин са с 24 месеца гаранция ! Към всяка една поръчка на велосипед се прилага касова бележка и гаранционна карта, в която подробно е описано как трябва да се експлоатира велосипеда и кои компоненти покрива гаранцията.
10.4 Velomen.bg не носи отговорност при не правилна експолоатация или извънгаранционни ремонти.

 11.Velomen.bg е собственост на Веломания България ЕООД, адрес: град Пловдив ж.к.Тракия бл.140 ет.10 ап.35 телефон за контакти: 0896046622, ел. поща: office@velomen.bg